Jakobiné Szatai Márta - Lakberendező, enteriőrtervező
CharmeArtDesign Lakberendező Stúdió-Tatabánya- Jakobiné Szatai Márta-o6-20-336- 4605  szataim@t-online.hu
Jakobiné Szatai Márta stúdióvezető

Lakberendezői képesítésemet 2002-ben szereztem s a Lakberendezők Országos Szövetségének tagjai közé 2004-ben nyertem felvételt tervezőként, és ezzel egyidőben indítottam útjára a tervező stúdiót.
Tervezői munkám során, az ésszerűség és használhatóság, valamint az esztétika és egyediség egyensúlyára törekszem.
Mert miben is áll az enteriőrtervező feladata?
Egyfelől a meglévő élethelyzetet, valós lehetőségeket és elképzeléseket felmérve, a lehető legoptimálisabb térkihasználtságú, funkcionálisan működőképes belső terek és berendezés tervezése. Ez a tervezői munka első és az alapokat meghatározó szakasza, ahol az ésszerűség az irányadó.
Ezt követi munkánk látványosabb szakasza, ahol a főszerep már az esztétikáé. Sokféle szépség, sokféle lakberendezési stílus létezik. Ezekből azonban választanunk kell. A jó lakberendező az, aki a megrendelővel kialakított bensőséges kapcsolat alapján felismeri mi az a szín- és formavilág, lakberendezési stílus, mely a megrendelő személyiségéhez legközelebb áll, s melyben hosszú távon jól érzi magát. Ezt követően már csak a különböző anyagok, burkolatok, színek összehangolására van szükség, pontos arányérzékkel, melynek végeredménye a harmonikus belső tér elérése.
Ez a harmónia az, amire munkám során törekszem. Egyéni, egyedi, személyre szabott, kerek-egész környezetet létrehozni a megrendelőm és saját magam örömére.
Ennek elérése érdekében a tervezési munka után a tényleges kivitelezési munkákat is nyomon követem, hogy a tervező asztalon rögzített elképzelés a valóságban is teljesüljön.

Komárom Esztergom megyében 2007 óta vagyok szervezője a Kreatív Lakberendezési Klubnak, amelyet olyan hobby-lakberendezőknek indítunk, akik szívesen kalandoznak a színek, formák, stílusok világában, és érdeklődnek a lakberendezés műhelytitkai iránt.

A lakókörnyezetemben rendezett kiállításoknak (Élettér, Expo) rendszeres kiállítója vagyok.